Οι Διεθνείς Αγορές: Τρίχες από τα αρχ*..α μας

του Γιάννη Σμαραγδή
http://en.wikipedia.org/wiki/Yannis_Smaragdis

Amplify’d from www.aixmi.gr

Ήρθαν κι έφυγαν οι πασχαλινές μέρες μαζί με τις ανεξίτηλες μελωδίες που φέρνει ο μυρωμένος άνεμος.  «Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος».

Ήρθαν και οι κρητικές μαντινάδες με τα «μέσα των καιρών» από τη μεγάλη μήτρα, την Κρήτη:

 

Ανέσπερη αγάπη

Και λαμπρινά φιλιά

Ειρηνοφόρες ώρες

Και στ’ άσχημο θηλιά

 

Και οι κρητικές θυμοσοφίες:

«Μ’ άχρονο χρόνο

και με φως

το κύλισμα του χρόνου

και όλα κυλούν

αιθέρια

σαν είναι ορατή

η αγάπη των άλλων».

 

Ή το αισιόδοξα προτρεπτικό σκαρίφημα:

«Σαν ήλιος βγαίνεις γελαστός

Στου κόσμου το περιβόλι

Και λιάζεις για να λιάζονται

Και να ζεσταίνουντ’ όλοι…»

Αχ…μεγάλη κι ανυπότακτη και ειρηνοφόρα Κρήτη!

Εκεί που επί 2000 χρόνια άνθιζε, μέσω του ναυτικού εμπορίου, ο μινωικός πολιτισμός της ηπιότητας και της ειρήνης, που μεγαλουργούσε  κυριαρχώντας στον τότε γνωστό κόσμο με λεπτότητα και σεβασμό, ενώ τώρα οι γαμ…ες, πρόστυχες και σκοτεινές λεγόμενες «αγορές» πάνε να μας εξοντώσουν και μετά να μας αγοράσουν «μπιτ παρά» όλους μαζί: Ανθρώπους, θάλασσες, αρχαία, τους πολιτισμούς μας- τρεις πολιτισμούς έχουμε- Μινωικό, Αρχαιοελληνικό και Βυζαντινό. Εμείς προερχόμαστε από αυτούς. Αυτοί οι άθλιοι κερδοσκόποι, από που έρχονται,  ποιά ασήμαντη μήτρα τους γέννησε και τι έχουν εκτός από τις χαρτούρες που τα λένε λεφτά; Τις τρίχες από τα αρχ…α μας (ή τα αχαμνά μας) έχουν.

Ο πρώτος μινωικός νόμος ήταν να είσαι όμορφος: αρμονικός με τον εαυτό σου, τους άλλους, τη φύση, το σύμπαν, αρμονικός με τον ανώτερο εαυτό σου.  Οι μεγάλοι πρόγονοι μας, οι Μινωίτες, όντας κυρίαρχοι των καιρών τους, είχαν επιβάλει μέσω του εμπορίου, ειρήνη μεταξύ των λαών. Και ενώ μπορούσαν να ακολουθήσουν τους δρόμους του πολέμου προτίμησαν το δρόμο του δροσερού πρίγκιπα των κρίνων, του σεβασμού των άλλων, το δρόμο της ακατάλυτης ομορφιάς.

Στους καιρούς μας, τι κάνουν οι διάφοροι σκοτεινοί έμποροι του χρήματος;  Εξαθλιώνουν συστηματικά λαούς,  πολιτισμούς και τόπους, ώστε να τους αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας. Τώρα στο στόχαστρό τους είναι η μικρή (γι’ αυτούς) – αλλά μεγάλη χώρα μας.

Μας θεωρούν μικρούς- αλλά καιρός είναι να μας μάθουν ως μεγάλους και ο μόνος τρόπος να το πράξουμε είναι να αντισταθούμε… ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ όλοι μας.

Έχουμε πόλεμο και πρέπει να πολεμήσουμε. Πρώτα απ’ όλα ο καθένας να κάνει σωστά την δουλειά του, να είναι αρμονικός με τον ανώτερο του εαυτό για να έχουμε σύμμαχό μας το σύμπαν, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γίνουμε μια γροθιά ενάντια στην άθλια επιβολή των σκοτεινών επικυρίαρχων.

«Ο καθείς και τα όπλα του, λέω».

Φαντάζεστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μια νύχτα με αναμμένα κεριά στα χέρια να βγάλουν μια μεγάλη φωνή, να πετάξουν στις αγιασμένες θάλασσες μας τις τρόικες -τρωκτικά και όσοι δεν ακολουθήσουν να πεταχτούν ως προδότες στα τάρταρα…

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

Read more at www.aixmi.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s