Ετοιμάζουν νέες Σπιναλόγκες!

Amplify’d from aristerovima.gr
Ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου και κάθε αρμόδιας Δημόσιας ή Εισαγγελικής Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αγγελικής Γκότση του Αναστασσίου, ιατρού νευρολόγου, κατοίκου Π.Φαλήρου, οδός Αίαντος αρ. 18.

ΠΡΟΣ

1. Σταύρο Π. Ψυχάρη, ατομικά ως εκδότη της ημερήσιας Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ως εκπρόσωπο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.» που εδρεύει στη Αθήνα, οδός Μιχαλακοπούλου αρ. 80.
2. Παντελή Ι. Καψή, ως Διευθυντού της ημερήσιας πιο πάνω εφημερίδας, οδός Μιχαλακοπούλου αρ. 80.
3. Νικόλαο Χασαπόπουλο, δημοσιογράφου της παραπάνω εφημερίδας, κατοίκου ομοίως.
4. Έλενα Φυντανίδου, δημοσιογράφου της παραπάνω εφημερίδας, κατοίκου ομοίως.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
1. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Διοικητή του ΙΚΑ
2. …………….., Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

………………………………………………………………..

Υπέπεσε στην αντίληψή μου το απαράδεκτο συκοφαντικό και κατάπτυστο δημοσίευμά σας της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου 2010, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας σας με υπέρτιτλο «Έχει σταλεί στον Εισαγγελέα» και τεράστιο τίτλο που καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη σελίδα «Η λίστα των γιατρών που λήστευαν το ΙΚΑ». Το άρθρο παραπέμπει ακολούθως στην 6η και 7η σελίδα όπου δημοσιεύεται άρθρο των Νικόλαου Χασαπόπουλου και Έλενας Φυντανίδου. Ούτε λίγο ούτε πολύ στις παρατιθέμενες λίστες φέρομαι ως λησταρχίνα.
Ειδικότερα στη λίστα αυτή εμφανίζεται με συντομογραφία το όνομά μου ως «Γκ. Αγγ. Νευρολόγος» και μου αποδίδεται η «ληστεία» ότι σε 625 συνταγές που εξέδωσα κατά το μήνα Ιούνιο 2010 η αξία των συνταγογραφήσεων αυτών ήταν 20.316,20 ευρώ, ήτοι 32,5 ευρώ ανά συνταγή. Επειδή δεν υπάρχει άλλος νευρολόγος στην Αθήνα με τα αρχικά αυτά, γεγονός που γνωρίζουν και όλοι οι συνάδελφοί μου, αλλά και επειδή είμαι εγώ που συνέταξα τις συνταγές αυτές ως συμβασιούχος ιατρός του ΙΚΑ, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:
1. Αρχικά έμεινα έκπληκτη και αγανάκτησα από τη συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπό μου. Δημοσιεύετε συκοφαντίες χωρίς επιβεβαίωση; Τότε είστε και σεις συκοφάντες. Υιοθετείτε τερατολογίες χωρίς να τηρείτε τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία; Ποιος λοιπόν θα προστατεύσει τον πολίτη από εσάς;
Υποτίθεται ότι οι δημοσιογράφοι σας έλαβαν τη λίστα από το ίδιο το ΙΚΑ.
Α) Δεν είχαν υποχρέωση να τη διασταυρώσουν πριν τη δημοσίευση; Να με καλέσουν στο τηλέφωνο; Να ερευνήσουν αν νομίμως δίδει τη λίστα το ΙΚΑ ή προσκρούει στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων;
Β) Ακόμα και αν δεν το έκαναν δεν άσκησαν τον στοιχειώδη έλεγχο των στοιχείων, ώστε να πραγματοποιήσουν τη αναγκαία διαίρεση 20.316,20 διά 625 συνταγές ίσον 32,5 ευρώ ανά συνταγή και συνεπώς δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «ληστεία»;
Γ) Δεν αναρωτήθηκαν για το πλήθος των συνταγών, ώστε να ερευνήσουν (και να επιβεβαιώσουν) το πλήθος των ασθενών που αναγκαζόμαστε να εξετάζουμε ανά μήνα, λόγω ελλείψεως προσωπικού; Ότι η ευσυνειδησία του ιατρού που εξετάζει πολλούς ασθενείς μπορεί να μετατράπηκε σε γελοία κατηγορία, επειδή έτσι εξέδωσε πολλές συνταγές;
Δ) Τέλος δεν μπορούσαν να ερευνήσουν ποια είναι η αξία των φαρμάκων που συνταγογραφεί ένας νευρολόγος σε ασθενείς με Πάρκινσον, Αλτχάϊμερ κλπ;
Πώς αποδέχεσθε ως εφημερίδα να συκοφαντείται ένας επαγγελματίας που υπηρετεί στον ιατρικό χώρο 20 χρόνια σεβόμενος τον όρκο του και την τιμή του και συνεργείτε άμεσα στην κατάπτυστη αυτή πράξη;
2. Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να μην γνωρίζετε τις στοιχειώδεις παραπάνω υποχρεώσεις σας, η επόμενη σκέψη μου είναι ότι συνειδητά δημοσιεύσατε το άρθρο αυτό με σκοπό να υπηρετήσετε τα σχέδια που έχουν τεθεί σε ενέργεια τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Εφόσον το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η μείωση δαπανών, η τακτική της συκοφάντησης ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, υπηρετεί το σκοπό αυτό. Ο σκοπός της συρρίκνωσης των υπηρεσιών που προσφέρει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους του, υπηρετείται μια χαρά με την απόλυση των (υπολοίπων) ιατρών του -άλλωστε κλέφτες ήταν- και οι ασφαλισμένοι ας συνωστισθούν στα νοσοκομεία –όσοι ζήσουν-.
Στα πλαίσια του σκοπού αυτού δεν ενοχλεί ούτε τη Διοίκηση του ΙΚΑ ούτε την Κυβέρνηση και καταφανώς ούτε εσάς να συκοφαντηθούν πολίτες-επαγγελματίες, αρκεί να υπηρετείται ο «πατριωτικός» σκοπός.
3. Δεν έχω σκοπό να σιωπήσω. Σε λίγο που δεν θα υπάρχει Δημόσια Υγεία δεν θα έχει απομείνει κανένας να μιλήσει.
Η απάντηση μιας γιατρού που κατηγορείται ότι είναι ο «ποντικός» που ληστεύει το ΙΚΑ και τους ασφαλισμένους και «ευθύνεται (κατά δήλωση του Πρωθυπουργού) για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και το ΔΝΤ» Εφ. Το Βήμα 4/11/2010, σελ Α7.
Είμαι γιατρός νευρολόγος και εργάζομαι στο ΙΚΑ Καλλιθέας – Παλαιού Φαλήρου, εργαζόμενη 13 χρόνια σε αυτό, ως συμβασιούχος, ανασφάλιστη και παίρνοντας μισθό 1.050 €. Καθημερινά έχω 25 κλεισμένα ραντεβού, τα οποία για να τα κλείσουν οι ασθενείς, χρειάζονται 35 περίπου ημέρες αναμονής. Ως εκ τούτου μαζί με τα επείγοντα περιστατικά που αναγκάζομαι να εξετάζω κάθε μέρα φτάνουν τους 35 – 40 οι ασθενείς. Βέβαια σύμφωνα με την σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του καλού μας Υπουργείου ο χρόνος των 10 λεπτών που αναλογεί σε κάθε ασθενή είναι επαρκής για εξέταση, διάγνωση, συνταγογράφηση, ανεξαρτήτως ιατρικού προβλήματος και ιστορικού του ασθενούς. Πρέπει να συμπληρώσω ότι σε αυτό το καταιγιστικό κλίμα της άσκησης των ιατρικών μου καθηκόντων, και εντός δεκαλέπτου, οφείλω απέναντι στον εαυτό μου και τους ασθενείς μου, να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση, σωστή διάγνωση και κατάλληλη συνταγογράφηση.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και για την αποκατάσταση της αληθειας, αρκεί μια απλή αριθμητική πράξη (όπως σωστά διατυπώνεται και στο άρθρο της εφημερίδας) 6 ασθενείς την ώρα Χ 5,5 ώρες σημαίνουν 33 ασθενείς την ημέρα, δηλαδή 759 ασθενείς το μήνα (23 εργάσιμες ημέρες), τουλάχιστον. Οι ασθενείς αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα ( νόσος Αlzheimer, Parkinson, κλπ ανίατα νευρολογικά νοσήματα) και για την επιβίωσή τους καθώς και για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους χρειάζεται συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, η οποία δυστυχώς για τους ανθρώπους αυτούς είναι πολύ ακριβή για τα νεοφιλελεύθερα κριτήρια της πολιτικής εξουσίας και των τεχνοκρατών εκπροσώπων της.
Ερωτώ, λοιπόν, πώς θεωρείται ότι ληστεύω το ΙΚΑ ; Επειδή έδωσα τα απαραίτητα εγκεκριμένα από το ΕΟΦ – και εντός λίστας – φάρμακα σε 625 ασθενείς από τους 759 που εξέτασα περίπου πολλοί από τους οποίους χρειάζονται 2 και 3 φάρμακα ο καθένας,; Για να είμαι « αρεστή» για το σύστημα γιατρός έπρεπε να αφήσω τους ασθενείς μου χωρίς φάρμακα;
Αυτός είναι ο στόχος: Να καταργηθεί το δικαίωμα των ανθρώπων στη φαρμακευτική περίθαλψη, όπως θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στη Δωρεάν Δημόσια Υγεία, τη Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, τη σύνταξη και την κοινωνική ασφάλιση.
Αυτή την εποχή όλη η χώρα παρακολουθεί με ευαισθησία και συμπόνια τον κατατρεγμό και τις περιπέτειες των εξορισμένων ανίατων (για εκείνη την εποχή) ασθενών με λέπρα που απομονώνονταν στη Σπιναλόγκα. Δυστυχώς λίγοι κατανοούν ότι το κοινό μας μέλλον δεν θα έχει μόνο πολλές Σπιναλόγκες για τους ασθενείς, τους ηλικιωμένους, και τους απόκληρους της κοινωνίας, αλλά ότι είναι έτοιμοι οι σύγχρονοι Καιάδες στους οποίους θα πετιούνται όλοι όσοι θεωρούνται βαρίδια για την κοινωνία της αγοράς και τις σημαίες της βαρβαρότητας του κέρδους. Δυστυχώς λίγοι κατανοούν ότι σήμερα οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους μετράνε λιγότερο από τις χρηματιστηριακές αξίες.
Όσοι θέλετε να βρείτε τα πραγματικά ελλείμματα γιατί δεν ψάχνετε στο υπέρογκο κόστος κάποιων φαρμάκων που διαμορφώνεται από μια χούφτα πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες; Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε μηχανήματα που σαπίζουν στα αραχνιασμένα υπόγεια, ενώ την ίδια ώρα οι ασθενείς παραπέμπονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που κερδοσκοπούν σε βάρος των ασφαλισμένων; Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε τις μίζες από τις προμήθειες υλικών και μηχανημάτων, που προμηθεύονται τα νοσοκομεία;
Αντί για τα παραπάνω συμμετέχετε ως δημοσιογράφοι και εκδότες στην προετοιμασία του εδάφους για την περικοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πρώτα τα δημοσιεύματα για την ακατάσχετη φαρμακομανία των Ελλήνων… Τώρα με κανιβαλικό τρόπο, διασύρονται επιστήμονες, διαλύονται συνειδήσεις, προσβάλλονται προσωπικότητες και καταπατάται η υπόληψη ανθρώπων που μάχονται χρόνια για να είναι η Υγεία ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ.

Κατόπιν των παραπάνω και με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για τη συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος μου που με μειώνει ως άνθρωπο και επαγγελματία, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι δεν πρόκειται να αποδεχθώ αδιαμαρτύρητα την παραπάνω αδικαιολόγητη επίθεση και ΣΑΣ ΚΑΛΩ να δημοσιεύσετε σύμφωνα με το νόμο στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας σας την παρούσα μου μαζί με τη συγνώμη σας στο ίδιο σημείο και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία με το λίβελο που δημοσιεύτηκε την 4-11-2010 εναντίον μου.

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα μου σ’ αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να αντιγράψει την παρούσα μου στις εκθέσεις του επιδόσεως.

Αθήνα 8 Νοεμβρίου 2010
Ο πληρεξούσιος δικηγόροςRead more at aristerovima.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s