ΜΥΣΤΙΚΗ “ΧΟΥΝΤΑ” ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΥΣΤΙΚΗ “ΧΟΥΝΤΑ” ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΡΑ!

Το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας-ναυαρχίδας του διεθνούς κεφαλαίου Wall Street Journal σχετικά με την ύπαρξη μυστικής επιτροπής αξιωματούχων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (προέδρου του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ) είναι αποκαλυπτικό και καθόλου τυχαίο ως προς το χρόνο δημοσίευσής του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μυστικό αυτό κονκλάβιο διαχειρίζεται τις οικονομικές τύχες όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά του συνόλου της ΕΕ και δημιουργήθηκε την εποχή της κατάρρευσης της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, με σκοπό να σώσει τόσο την ευρωζώνη όσο και την ίδια την ΕΕ, τα σαθρά θεμέλια των οποίων αποκαλύφτηκαν με το ξέσπασμα της παρούσας καπιταλιστικής κρίσης.

Η επιτροπή-φάντασμα έχει το προσωνύμιο «η ομάδα που δεν υπάρχει» (!) και συνεδριάζει στη σκιά των ευρωπαϊκών συνόδων με στόχο να «διασώσει» τους αδύναμους κρίκους του ευρώ (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, τα λεγόμενα PIGS) και κατ’ επέκταση το ίδιο το κοινό νόμισμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της (κυρίως υφυπουργοί, ανώτατοι γραφειοκράτες ή σύμβουλοι) φέρονται να κρατούν στο σκοτάδι ακόμη και τις… κυβερνήσεις τους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν, για τον φόβο διαρροών, που θα προκαλούσαν αναταράξεις στις αγορές σε βάρος του ευρώ.

Το εξωθεσμικό κονκλάβιο, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», άνοιξε τις πόρτες του φέτος τον Φεβρουάριο σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης –πλην Ελλάδας-, όταν λήφθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις για το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο απειλούσε να θέσει βέτο η Ανκελα Μέρκελ.

Ο  λόγος όμως που όλες αυτές οι λεπτομέρειες σχετικά με την μυστική επιτροπή έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, σίγουρα δεν αποδίδεται σε «δημοσιογραφική επιτυχία» της αμερικανικής εφημερίδας. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, έχοντας καταστήσει την Ελλάδα πειραματόζωο για την εφαρμογή των πιο άγριων νεοφιλελεύθερων μέτρων που έχει γνωρίσει ποτέ δυτική χώρα μεταπολεμικά, προχωρούν, όπως όλα δείχνουν, στο σχεδιασμό τους για την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας μας. Όμως ο σχεδιασμός αυτός, προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη, προϋποθέτει την αδρανοποίηση και την υποταγή του ελληνικού λαού. Και ποιος είναι ο πιο πρόσφορος και αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχουν την υποταγή του; Προφανώς η δημιουργία της πεποίθησης ότι ο «ένοχος για τη διαφθορά και τη σπατάλη» ελληνικός λαός έχει απέναντί του ολόκληρη την «παγκόσμια κοινότητα», στις επιτροπές της οποίας χρωστάει χάρη για τη «σωτηρία» του.

Έτσι, λοιπόν, αποκαλύπτεται η «μυστική» επιτροπή, ενώ, ταυτόχρονα, διαρρέουν οι πληροφορίες στον τύπο για την επικείμενη εγκατάσταση στην Ελλάδα μόνιμου ξένου τοποτηρητή στις αρχές του 2011, ο οποίος θα αναλάβει να παίξει το ρόλο του μετά την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Διότι το επικρατέστερο σενάριο – το οποίο προβάλλεται πλέον καθημερινά από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ , εγχώριων και ξένων – για το οικονομικό μέλλον της χώρας δεν είναι άλλο από την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας, η οποία θα γίνει κατ’ επιταγή του διεθνούς κεφαλαίου και θα επιβάλλει στο λαό όρους πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας. Άλλωστε τα στοιχεία από το «μέτωπο» των χρεολυσίων είναι συντριπτικά: τη διετία 2014-2015 το ύψος τους φτάνει στα 145 δισ. ευρώ (!), εκ των οποίων τα 77,5 δισ. ευρώ, αποτελούν λήξεις παλαιών ομολόγων και τα 67,5 δισ. ευρώ είναι οι λήξεις από τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης. Αν συνυπολογιστεί μάλιστα η εκτόξευση του δημοσίου χρέους στο 150% το 2013 –αν εφαρμοστεί στην εντέλεια το μνημόνιο -, τότε καθίσταται παραπάνω από σαφές ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι αν θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους αλλά το πότε θα γίνει, υπό την αιγίδα ποιών θα πραγματοποιηθεί και με ποιους όρους.

Μια αναδιάρθρωση σε απώτερο χρόνο, υπό την αιγίδα και κηδεμονία της τρόϊκας, θα είναι καταστροφική για τη χώρα, αφού θα συντελεστεί με μακροχρόνιο καθεστώς επιτροπείας και καταλήστευσης της χώρας.

Αντίθετα αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι η άμεση απεμπλοκή από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό της τρόϊκας και το μνημόνιο, η μη αναγνώριση του κρατικού χρέους ως χρέους του ελληνικού λαού, η ριζοσπαστική επαναδιαπραγμάτευσή του, ως πρώτο ελάχιστο μέτρο για μια θετική λύση ανάσας στη χώρα και η εφαρμογή ενός συνολικού προοδευτικού και σοσιαλιστικού προγράμματος αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης!

*** Παραθέτουμε ακολούθως δημοσίευμα της Καθημερινής, (28/09/2010), το οποίο αναφερεται αναλυτικά στα όσα αποκαλύπτει η Wall Street Journal

Μυστική επιτροπή κατά χρεοκοπίας στην Ε.Ε.
Συστήθηκε μετά την κατάρρευση της Lehman, αλλά οι εσωτερικές διαφορές την καταδίκασαν

Δύο μήνες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η Ευρωπαϊκή Ενωση δημιούργησε μια μυστική επιτροπή για την αποτροπή μιας χρεοκοπίας κράτους –μέλους της Ευρωζώνης. Το θέμα αποκαλύπτει η Wall Street Journal, η οποία σημειώνει ότι οι διαφορές στο εσωτερικό της καταδίκασαν τις προσπάθειες της «επιτροπής που δεν υπάρχει», όπως την αποκαλούσαν τα μέλη της. Επρόκειτο για αξιωματούχους από τα υπουργεία Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το γραφείο του προέδρου του Eurogroup.
Οι διαφωνίες τους ήταν ποικίλες: Η Γερμανία ενέμενε ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες απαγορεύουν τη διάσωση μέλους της Ευρωζώνης και υποστήριζε ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα έπρεπε να δοθεί υπό τη μορφή δανείου και όχι ευρωπαϊκού ομολόγου. Αντίθετα, η Γαλλία ήθελε μεγαλύτερη ελευθερία των εθνικών κυβερνήσεων να υποστηρίξουν η μία την άλλη όπως κρίνουν καταλληλότερο. Επιπλέον, Γαλλία και Γερμανία εμφανίζονταν διστακτικές απέναντι στην επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναλάβει τη διαχείριση μιας διάσωσης. Τελικά, την πρόλαβαν τα γεγονότα, καθώς ενέσκηψε η κρίση της Ελλάδας. Οι διαφωνίες, βέβαια, συνεχίστηκαν, καθυστερώντας τη λύση. Η αμερικανική εφημερίδα αποκαλύπτει πτυχές του πλούσιου παρασκηνίου που προηγήθηκε της ελληνικής διάσωσης, όπως τις αντιδράσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ, που απέρριψε μία δήλωση υποστήριξης της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου και επέμεινε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης.
Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει τον λόγο της επίσκεψης του προέδρου της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ακερμαν παρουσίασε τότε στην κυβέρνηση μια πρόταση για δάνειο 30 δισ. ευρώ, το μισό από τη Γερμανία και τη Γαλλία, το άλλο μισό από μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Οταν όμως τηλεφώνησε από την Αθήνα στον οικονομικό σύμβουλο της κ. Μέρκελ, συνάντησε έναν τοίχο: «Δεν μπορείς να πεις στους Ελληνες ότι αυτή είναι πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης», ήταν η απάντηση που έλαβε. Ετσι, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, είπε ότι… βρίσκεται συχνά στην Ελλάδα επειδή αγαπά τη χώρα μας και τον όμορφο καιρό της!

Read more at eydapftaneipia.wordpress.com

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s