«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης στον πληθωρισμό η Ελλάδα

Amplify’d from www.tanea.gr

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης
στον πληθωρισμό η Ελλάδα

Τον υψηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Τον Μάιο η χώρα μας κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου εναρμονισμένου πληθωρισμού τόσο στις χώρες της Ευρωζώνης, όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η Eurostat και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε μέσα σε ένα μήνα κατά 0,6%. Τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 5,3%, από 4,7% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, στην Ευρωζώνη το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού αυξήθηκε στο 1,6% τον Μάιο, από 1,5% που ήταν τον Απρίλιο. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%.

Στην Ε.Ε., το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 2%, παραμένοντας αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός ανήλθε στο 0,2%.

Αρνητικό ποσοστό πληθωρισμού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης καταγράφηκε μόνο στην Ιρλανδία (-1,9%). Στην Ε.Ε. τα «σκήπτρα» του υψηλότερου πληθωρισμού κατέχει η Ελλάδα (5,3%) και ακολουθούν η Ουγγαρία (4,9%) και η Ρουμανία (4,4%).

Αυξήθηκε κατά 0,6% μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με την Eurostat

Read more at www.tanea.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s